Forside

 

Til opskrifter

   

 

Brunsviger

 

50g gær

4 dl. mælk

140 gram bagemargerine

1 ts. salt

2 spsk. sukker

650 gr. mel

 

Mælk og margerine varmes i en gryde. Stilles derefter til afkøling til den lunken. Salt, sukker og gær tilsættes – til slut mel. Dejen æltes. Dejens konsistens: lind men alligevel tyk, så den kan rulles med en kagerulle.

 

1 brev kagecremepulver (lidt mindre)

2½ dl. mælk

400 gr. farin

250 gr. margerine

 

Margerine og farin smeltes i en gryde. Mælk og kagecremepulver piskes sammen. Margerine, farin og kagecreme blandes sammen.

Dejen bredes ud i en bradepande – blandingen med farin kommes ovenpå. Dette hæver i 30 min. Derefter bages brunsvigeren ved 200grader i ca. 15 min. (ved 180grader i varmluft).

Troels: lader dejen hæve ½ time uden blandingen, laver derefter fordybninger i dejen og kommer blandingen på.