Brunsviger
50g gær
4 dl. mælk
140 gram bagemargerine
1 ts. salt
2 spsk. sukker
650 gr. mel
Mælk og margerine varmes i en gryde. Stilles derefter til afkøling til den lunken. Salt, sukker og gær tilsættes – til slut mel. Dejen æltes. Dejens konsistens: lind men alligevel tyk, så den kan rulles med en kagerulle.
1 brev kagecremepulver (lidt mindre)
2½ dl. mælk
400 gr. farin
250 gr. margerine
Margerine og farin smeltes i en gryde. Mælk og kagecremepulver piskes sammen. Margerine, farin og kagecreme blandes sammen.
Dejen bredes ud i en bradepande – blandingen med farin kommes ovenpå. Dette hæver i 30 min. Derefter bages brunsvigeren ved 200grader i ca. 15 min. (ved 180grader i varmluft).
Troels: lader dejen hæve ½ time uden blandingen, laver derefter fordybninger i dejen og kommer blandingen på.