Forside

 

Til opskrifter

   

 

Sprød nøddelagkage med hindbærskum

Til ca. 12 personer

Til 3 nøddebunde

125 g mellem- til finthakkede hasselnødder (jeg brugte mandler)

100 g rørsukker

100 g smør

2 spsk. piskefløde

1 spsk. hvedemel

 

Hindbærskum

½ liter piskefløde

3 spsk. flormelis

300 g hindbær

Bunde: Bland alle ingredienserne til bundene i en gryde, og kog op under omrøring. Lad blandingen køle lidt af. Hæld 1/3 af dejen ud på midten af en bageplade med bagepapir, spred dejen lidt ud på pladen.

Bag bundene (én plade af gangen) ved 180 grader varmluft i ca. 7 min., til de er karamelfarvede, men ikke brændte. Pas på, det kan gå meget hurtigt. Når bundene er færdigbagte, tages pladen ud af ovnen og køler af 1 min. Ryst bundene løse, de skal fri af papiret, før de bliver kolde.

Hindbærskum: Pisk fløden med flormelis til skum og vend bærrene forsigtigt i. ( Jeg brugte frosne hindbær, som jeg kogte lidt med flormelis, lod det køle af og kom det i flødeskummet). Skummet ligges mellem bundene, på den øverste bund kan man evt. pynte med smeltet chokolade.