Sprød nøddelagkage med hindbærskum
Til ca. 12 personer
Til 3 nøddebunde
125 g mellem- til finthakkede hasselnødder (jeg brugte mandler)
100 g rørsukker
100 g smør
2 spsk. piskefløde
1 spsk. hvedemel
Hindbærskum
½ liter piskefløde
3 spsk. flormelis
300 g hindbær
Bunde: Bland alle ingredienserne til bundene i en gryde, og kog op under omrøring. Lad blandingen køle lidt af. Hæld 1/3 af dejen ud på midten af en bageplade med bagepapir, spred dejen lidt ud på pladen.
Bag bundene (én plade af gangen) ved 180 grader varmluft i ca. 7 min., til de er karamelfarvede, men ikke brændte. Pas på, det kan gå meget hurtigt. Når bundene er færdigbagte, tages pladen ud af ovnen og køler af 1 min. Ryst bundene løse, de skal fri af papiret, før de bliver kolde.
Hindbærskum: Pisk fløden med flormelis til skum og vend bærrene forsigtigt i. ( Jeg brugte frosne hindbær, som jeg kogte lidt med flormelis, lod det køle af og kom det i flødeskummet). Skummet ligges mellem bundene, på den øverste bund kan man evt. pynte med smeltet chokolade.